Hej kära kunder och läsare!

I fredags var jag uppe med tuppen och tog tåget 05.31 till Stockholm för att utbilda mig inom Hairtalk på Hairtalk Academy. 09.00 började kursen i Gamla stan och med mig hade jag min modell och vän Maja. Vi var 7 frisörer på plats varav 5 stycken skulle utbilda sig på docka. Hairtalk specialiserar sig på kvalité och skonsamhet för det egna håret och vill därför att alla frisörer som utför Hairtalk ska vara utbildade för att sätta i det på rätt sätt och kunna garantera 100% skonsamhet.

Väl på plats började vi med att gå igenom lite historia och teori om själva håret.

Vidare var det dags att börja dela in håret i olika sektioner innan det var dags att sätta i det. Det är väldigt viktigt att sektionerna är raka och horizontella för att det inte ska bli några dragningar. Varje slinga är 3cm bred för att det inte ska bli några dragningar då huvudet är runt och svänger. Efter lite pyssel med att dra benor var det dags att sätta i slingorna. Varje slinga är 0,7mm tunn vilket gör att fästena inte känns allas.

Här är några för och efterbilder på min modell. Vi har satt i 3 paket 55cm och 1 paket 40cm i överhåret och blandat 3 olika färger.

image1image2 image3

Nu går det att boka mig för isättning av Hairtalk. Maila eller ring oss för att boka en kostnadsfri konsultation. /Johanna Peltokorpi, Studiobycarolin